Biefstuk Stroganoff met Moroccan touch en ras el hanoutfriet

Biefstuk Stroganoff met Moroccan touch en ras el hanoutfriet

  • Momenteel 4 van 5 Sterren.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

4 sterren op basis van (2 stemmen)

biefstuk stroganoff moroccan touch ras hanoutfriet
  • Personen: 4
  • Bereidingstijd: 45 min
  • Bron: 24Kitchen
Print

Ingredienten

Bereiding

Ras el hanoutfriet Verwarm de oven voor op 200 ºC. Breng een pan met water en zout aan de kook. Snijd de aardappels in partjes en blancheer de aardappels circa 4 minuten. Dep de aardappels droog met keukenpapier. Schep de aardappels in een grote ovenschaal en bestrooi met ras el hanout. Bak de aardappels in de oven in circa 12 minuten goudbruin en gaar. Stroganoffsaus Pel en snijd de uien in halve ringen. Pel en snijd de knoflook fijn. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in kleine reepjes. Snijd de champignons in vieren. Verhit een scheut olie in een pan en fruit de uien en champignons circa 3 minuten. Voeg de paprika’s en knoflook toe en bak circa 3 minuten mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 1 minuut mee. Voeg de harissa en gemberpoeder toe, blus af met de bouillon en laat de saus circa 5 minuten koken. Schenk de room bij de saus en roer door. Biefstuk Bestrooi de biefstukken met een beetje zout en versgemalen peper. Verhit een scheut olie in een pan en bak de biefstukken circa 2 minuten per kant. Voeg, zodra het vlees mooi bruin is, de boter toe en schep regelmatig wat bruine boter over de biefstuk. Leg het vlees op een bord en laat afgedekt met aluminiumfolie circa 6 minuten rusten. Little gem Snijd de onderste 2 centimeter van de kropjes sla. Besprenkel de sla met azijn en olijfolie. Serveren Verdeel de biefstukken over borden en lepel er wat stroganoffsaus overheen. Serveer met de ras el hanoutfriet en de little gem.

Dit vind je misschien ook lekker