Abrikozen-linzertaart

1
2 uur-
-
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Deeg Meng de bloem met het bakpoeder. Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin de boter, eidooiers, suiker, rasp van de citroen en het kaneelpoeder met elkaar. Voeg beetje bij beetje de bloem toe en kneed tot een soepel deeg. Druk het deeg plat, verpak in plasticfolie en laat het deeg circa 30 minuten rusten in de koelkast. Hazelnootspijs Maal de hazelnoten met de suiker fijn in het bakje van de staafmixer. Voeg het eiwit toe en meng tot een spijs. Vulling Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rol het deeg uit. Vet de taartvorm in en bekleed met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Snijd de rest van deeg van de vorm. Verdeel het hazelnootspijs en daarna de abrikozenjam over de taartvorm. Kneed het deeg bij elkaar en rol opnieuw uit. Snijd met een mes of pizzawiel repen van 1,5 centimeter breed. Leg de repen in een raster over de abrikozenjam en druk goed aan. Meng de eidooier met de room. Bestrijk de taart met het eidooiermengsel. Bak de linzertaart in de oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar. Bestuif voor het serveren met poedersuiker.

Abrikozen-linzertaart is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker


Abrikozen blechkuche
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Zelfgebakken vlechtbrood
60 min - Lunchgerecht
Bekijk recept
Nigiri sticky rice sushi
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Opgerolde zuidvruchtentaart met kaneelglazuur
25 min Nagerecht
Bekijk recept