Appelcarrés

8
2 uur-
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Meng de bloem met het bakpoeder. Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin de boter en de witte basterdsuiker met elkaar. Voeg beetje bij beetje de bloem toe en kneed tot een soepel deeg. Druk het deeg plat, verpak in plasticfolie en laat het deeg circa 30 minuten rusten in de koelkast. Schil en snijd de appels in stukjes en meng door de maïzena. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rol het deeg uit tot een dikte van circa 4 millimeter. Vet de bakvormpjes in en bekleed de bodem met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Verdeel de appelstukjes over de bakvormpjes. Kneed het overgebleven deeg bij elkaar en rol opnieuw uit. Bedek de appelvulling met het deeg. Snijd er een klein kruisje in zodat de stoom kan ontsnappen. Meng de eidooier met de room. Bestrijk de koeken met het eidooiermengsel. Bak de appelcarrés in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

Appelcarrés is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker