Meloenfrappé met mangosorbetijs

Meloenfrappé met mangosorbetijs

  • Momenteel 4 van 5 Sterren.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

4 sterren op basis van (2 stemmen)

meloenfrappe mangosorbetijs
  • Personen: 4
  • Bereidingstijd: 45 min
  • Menugang: Nagerecht
  • Bron: 24Kitchen
Print

Ingredienten

Bereiding

’s Middags voorbereiden MeloenfrappéHalveer de meloenen en schep de pitten eruit met een lepel. Draai met een meloenboor, bolletjes ter grote van een knikker uit het vruchtvlees. Marineer de meloenbolletjes met rum, rietsuiker, zeezout, versgemalen zwarte peper, en rasp en sap van de limoen. Bewaar afgedekt in de koelkast. (Laat minstens 15 minuten marineren). Schep met een lepel het overige vruchtvlees uit de meloen, sprenkel er het sap van de limoen over en bewaar ook afgedekt in een kom in de koelkast. Grapefruit Schil met een scherp mes de grapefruits tot op het vruchtvlees af zodat al het wit verwijderd is. Snijd de partjes tussen de vliezen uit en bewaar afgedekt in de koelkast.  ’s Avonds afmaken Kiwi Schil de kiwi dun af en snijd de kiwi in vier parten.Meloenfrappe Pureer het uitgeschraapte meloenvruchtvlees met de marinade van de meloenbolletjes in de blender op hoge stand tot het schuimig is.Mangosorbetijs Haal de bevroren mango 3-5 minuten voor het bereiden uit de diepvriezer. Pureer de mango met likeur, sap van de limoen, eiwit en suiker fijn in de kom met messen van de keukenmachine. Schep het ijs een keer om en mix nog enkele seconden. (Bewaar het ijs eventueel nog maximaal 20 minuten in de diepvriezer). Opmaak bord Rangschik de meloenbolletjes in het rond op diepe (gekoelde) borden, verdeel er grapefruitpartjes en kiwi over. Schenk meloenschuim er langs. Lepel het sorbetijs in het midden. Dit gerecht hoort bij het menu Asian Fusion   My first wine Als je gek wilt doen, schenk je bij het nagerecht de wijn van het voorgerecht nog eens maar dan wel extra gekoeld. Lekker spannend met een onverwacht resultaat. Maar iets anders heel erg lekkers bij het nagerecht is Muscat de Rivesaltes. Een zoete snoeperij uit de Rousillon waar je blij van wordt. De perfecte balans tussen zoet en zuur maakt deze wijnen heel goed verteerbaar en ook breed inzetbaar. Je hebt ze in meerdere smaakvarianten: van diep donkerrood vol kersen en amarenen tot okergeel met krenten, rozijnen en vijgen in aroma en smaak. door Corria Houthuizen  

Dit vind je misschien ook lekker