Indiase spitskool met kardemomrijst

Indiase spitskool met kardemomrijst

  • Momenteel 4 van 5 Sterren.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

4 sterren op basis van (2 stemmen)

indiase spitskool kardemomrijst
  • Personen: 4
  • Bereidingstijd: 30 min
  • Bron: 24Kitchen
Print

Ingredienten

Bereiding

KardemomrijstBreng een pan met water, een beetje zout en het kardemompoeder aan de kook. Kook de rijst in het kardemomwater gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Indiase spitskoolPel en snipper de uien. Verhit een scheutje olie in een brede pan en fruit de uien en de kurkuma circa 2 minuten. Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in halve ringetjes. Snijd de spitskool in de lengte door vieren. Verwijder de kern en snijd de spitskool in reepjes. Voeg de spitskool en de rode peper toe en bak in circa 6 minuten gaar. Voeg de geraspte kokos toe en bak circa 2 minuten mee. Breng het geheel op smaak met een beetje zout. Curry-kipSnijd de kipfilet in blokjes. Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak de currypasta circa 2 minuten. Voeg de kipfilet toe en bak in circa 4 minuten goudbruin en gaar. Voeg de yoghurt toe en breng het geheel aan de kook. Laat circa 4 minuten koken. Snijd de bosui in ringetjes. Roer de bosui erdoor en breng het geheel op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Serveren Verdeel de kardemomrijst, Indiase spitskool en de curry-kip over borden.

Dit vind je misschien ook lekker