Couscoustaart met rozenwater-kaneelsiroop

Couscoustaart met rozenwater-kaneelsiroop

  • Momenteel 4 van 5 Sterren.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

4 sterren op basis van (2 stemmen)

couscoustaart rozenwater kaneelsiroop
  • Personen: 1
  • Bereidingstijd: 45 min
  • Menugang: Nagerecht
  • Bron: 24Kitchen
Print

Ingredienten

Bereiding

Zoete couscoustaart Verwarm de oven voor op 190 ºC. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng het water met het kaneelstokje, vanillemerg en de suiker aan de kook en laat de suiker oplossen. Strooi de couscous in een kom en schenk het suikerwater eroverheen. Dek de kom af met plasticfolie en laat de couscous circa 4 minuten wellen. Laat de couscous vervolgens afkoelen. Smelt de boter en meng met de eieren en de gewelde couscous. Prak de mozzarella en meng met de ricotta en de honing. Vet de springvorm in met boter en bekleed met bakpapier. Verdeel de helft van het couscousmengsel over de bodem van de springvorm en druk stevig aan. Schep het kaasmengsel over de couscous, verdeel hierover de resterende couscous en druk wederom stevig aan. Bak de taart in de oven in circa 20 minuten gaar. Rozenwater-kaneelsiroop Verwarm alle ingrediënten in een steelpan en laat circa 5 minuten koken. Garnering Rooster de pistachenoten circa 3 minuten in een droge koekenpan. Serveren Haal de taart uit de oven, bedruip voor het serveren met de siroop en verdeel de noten erover. Snijd de taart in punten en serveer eventueel met een bol roomijs en Turks fruit.

Dit vind je misschien ook lekker