Topinamboerragout en croûte

4
45 min-
-
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook fijn. Verhit een scheut olie in een pan en fruit de ui en de knoflook circa 2 minuten. Snijd de steeltjes van de shiitakes en snijd de shiitakes in plakjes. Voeg de shiitakes toe en bak circa 3 minuten mee. Schil en snijd de topinamboer in gelijke stukjes. Schil en snijd de zoete aardappel in gelijke stukjes. Voeg de topinamboer en de zoete aardappel toe en schenk de room en de bouillon erbij. Kook het vocht in circa 5 minuten in. Pluk en hak de peterselie. Roer de peterselie door de ragout en breng op smaak met versgemalen peper. Laat de ragout tot lauwwarm afkoelen. Ontdooi het bladerdeeg. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schep de topinamboerragout in leeuwenkoppen en dek de koppen af met het bladerdeeg. Kluts het ei met een scheutje water en bestrijk het bladerdeeg ermee. Bak het bladerdeeg in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

Topinamboerragout en croûte is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Tomatensoep en croute met een korstje
40 min-
Bekijk recept
Uiensoep en croûte
50 min-
Bekijk recept
Aspergesoep en croûte
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Croute Trois Etages
10-20 min -
Bekijk recept