Kokospannenkoekjes met sinaasappel

Kokospannenkoekjes met sinaasappel

  • Momenteel 4 van 5 Sterren.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

4 sterren op basis van (2 stemmen)

kokospannenkoekjes sinaasappel
  • Personen: 4
  • Bereidingstijd: 45 min
  • Menugang: Nagerecht
  • Bron: 24Kitchen
Print

Ingredienten

Bereiding

’s Middags voorbereiden Sinaasappelsaus Schil met een scherp mes 3 sinaasappels tot op het vruchtvlees af zodat al het wit verwijderd is. Snijd de partjes tussen de vliezen uit en vang het sap op.  Rasp van 1 sinaasappel de schil en pers het sap uit de overige sinaasappels.  Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit.  Breng sinaasappelsap met honing, rasp en vanillemerg aan de kook en laat op laag vuur inkoken tot het licht stroperig is.  Topping Schil de mango’s dun af. Zet de mango op de smalle kant en snijd beide zijkanten zo dicht mogelijk langs de platte pit af. Snijd het vruchtvlees in plakken van halve cm dik. Bewaar afgedekt in de koelkast. Druk met een mes de rest van het vruchtvlees van de pit en snijd de overige stukken klein. Bewaar in de diepvriezer voor een smoothie of om er ijs van te maken.  Hak de pistache grof.  Beslag kokospannenkoekjes Meng bloem met suiker en zout in een kom. Maak een kuiltje in het midden en breek het ei erin. Schenk er geleidelijk de kokosmelk bij en klop met een garde tot een glad beslag. (Het beslag kan maximaal 1 uur vooraf worden gemaakt) ’s Avonds afmaken Kokospannenkoekjes bakken Verhit een scheutje olijfolie in een antiaanbakpan. Schep zoveel beslag in de pan zodat de bodem net bedekt is. Bak de ene zijde van de pannenkoek in circa 1 minuut goudbruin. Keer om en bak ook de andere kant goudbruin. Houd de pannenkoekjes warm tussen twee borden of in de oven op circa 50 °C. Presentatie gerecht Leg de pannenkoek op een (warm)bord. Verdeel er sinaasappelpartjes en mango over. Verwarm de sinaasappelsaus en lepel over het fruit. Strooi er pistache over en bestuif, met behulp van een papiertje, een kant van het bord met poedersuiker zodat je een strakke scheidingslijn ziet.

Dit vind je misschien ook lekker