Appel tarte tartin met koekkruidenroom

4
20 min -
Nagerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit de boter en 4 el suiker in een steelpan met een dikke bodem op hoog vuur. Roer met een houten lepel voorzichtig door de karamel tot deze goudbruin is. Neem de pan van het vuur en schenk de boterige karamel in de springvorm.  Snijd de appels in partjes. Leg ze op de zijkant in de karamel.  Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar op een met bloem bestoven werkbank. Rol het deeg uit tot een ronde lap van 3 mm dik. Maak de deegcirkel ½ cm groter dan de vorm. Leg het deeg met behulp van de deegroller op de appels. Druk het deeg aan de rand op de appels. Vouw een randje deeg naar binnen en druk het een beetje vast.  Plaats de vorm in het midden van de oven en bak de taart in 35 min. goudbruin en gaar. Klop intussen de slagroom met de resterende suiker, de koek- en speculaaskruiden en het citroensap bijna stijf. Haal de taart uit de oven en laat 15 min. afkoelen. Maak de springvorm open en draai de taart om op een bord. Snijd de taart in punten en schep de koekkruidenroom ernaast. Lekker met een bol kaneelijs. &

Appel tarte tartin met koekkruidenroom is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker


kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept