Heek met bietjes en peterseliekruim

4
30 min-
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 6 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de aardappelen in gelijkmatige stukken, zet op met koud water en zout. Kook de aardappelen in ca. 20 min. gaar. Giet het kookvocht af en stoom de aardappelen een minuut na op laag vuur.  Strijk een ruime ovenschaal in met 1 eetlepel olie. Snijd de vis in vier stukken, bestrooi met zout en peper en leg in de ovenschaal.  Snijd de korstjes van het brood en het brood in grote stukken. Maal het brood in de keukenmachine met de peterselie fijn. Voeg de resterende olie toe. Schep het kruim op een bord.  Snijd 1 grote biet in stukjes en pureer deze in de keukenmachine of staafmixer met de mierikswortel. Verdeel de puree over de vis en strijk gelijkmatig. Snijd de resterende bietjes in partjes en leg deze om de vis. Verdeel het broodkruim erover.  Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en bak de vis in 12-15 min. gaar. Verdeel de vis over vier borden, schep de aardappelen ernaast.  &

Heek met bietjes en peterseliekruim is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker


Visskewers met een marinade van gekonfijte citroen, gekonfijte citroendip en citroensalsa
30 min-
Bekijk recept
Krokante heek met tomatensalsa
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Heek met stoofpotje van kikkererwten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Heek met coulis van langoustines
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept