Geroosterde bloemkoolroosjes met sinaasappel en basilicum

4
20 min -
-
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 180°C. Verdeel de bloemkoolroosjes over de bakplaat en besprenkel met de olijfolie. Rooster de bloemkool in ca. 40 min. beetgaar. Neem uit de oven en laat iets afkoelen.  Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Meng de rasp met 6 el sap en de azijn. Snijd de basilicum in reepjes en meng door de dressing. Schep om met de bloemkoolroosjes. Bestrooi naar smaak met chilipeper uit de molen. Steek in elk roosje een prikkertje of steek meerdere roosjes aan een satépri

Geroosterde bloemkoolroosjes met sinaasappel en basilicum is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Meloensoep met basilicum
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ratatouille uit de oven
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Borrelplank met kipcervelaat van Stegeman (advertorial)
20 min Snack
Bekijk recept

BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept