Knapperige bitterkoekjes-chocolademousse

4
20 min -
Nagerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Klop de slagroom stijf. Splits de eieren nauwkeurig. Klop in een vetvrije kom de eiwitten met een snufje zout tot stevige pieken. De eigelen kun je invriezen voor later gebruik. Voeg de poedersuiker in 2 porties toe en klop het eiwit helemaal stijf.  Smelt de chocolade au bain-marie. Neem de kom van de pan.  Meng de opgeklopte slagroom luchtig door de chocolade. Spatel er het eiwit, 3-4 el amaretto en de bitterkoekjes door. Houd wat koekjes achter voor de garnering.  Schep de mousse in vier coupes en zet minimaal 2 uur in de koelkast om stevig te worden. Klop de resterende 125 ml slagroom met de suiker stijf.  Verdeel de slagroom en blauwe bessen over de mousses en bestooi met de verkruimelde bitterkoekjes en een dons poedersuiker. &

Knapperige bitterkoekjes-chocolademousse is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Chocoladecoupes
Nagerecht
Bekijk recept
Witte chocoladetaartjes met frambozen
30wachten min Nagerecht
Bekijk recept
KIT­KAT-M&M-taart
35 min Gebak
Bekijk recept
Chocolademousse met vanilleroom
15 min- Nagerecht
Bekijk recept

Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Knapperige salade met peterseliedressing
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Tandoorikip en groenten met pappadums
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knapperige rucolasalade
10 min Bijgerecht
Bekijk recept