Beef Wellington

4
60 min -
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maal de champignons met het sjalotje fijn. Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak de champignonpuree 10 min. of tot al het vocht is verdampt. Breng op smaak met zout en peper. Leg een stuk plasticfolie (50 cm lang) op een snijplank. Leg de ham er in een rechthoek van 20 x 30 cm op. Verdeel de paté en puree erover. Dep de rosbief droog met keukenpapier en bestrooi met zout en peper. Verhit de rest van de boter in een braadpan en bak het vlees op hoog vuur in 4 min. rondom bruin. Bestrijk de rosbief met de mosterd en leg het op de onderkant van de vulling. Rol de ham met de vulling met behulp van de plasticfolie strak om de rosbief. Vouw de zijkanten goed dicht. Laat 1 uur rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor tot 200°C. Rol het bladerdeeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van ca. 35 x 50 cm. Controleer de maat door het vlees in folie erop te leggen. Het deeg moet er helemaal omheen passen. Verwijder de folie en leg het vlees op het deeg. Bestrijk het deeg met losgeklopt ei. Rol het bladerdeeg om het vlees. Druk dicht en bestrijk met ei. Bak het op de bakplaat met de naad naar beneden in ca. 30 min. in het midden van de oven gaar. Laat uit de oven minimaal 10 min. rusten. Snijd de Beef Wellington in plakken. &

Beef Wellington is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Frisse salade met vegetarische wellington
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wellington van rundergehakt
1u25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehakt Wellington
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm Wellington
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Thai beef salad
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Macaroni met corned beef
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Beef stroganoff
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelomelet met corned beef
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept