Eendenborst met truffelmayonaise

4
20 min
Voorgerecht
3 sterren op basis van 5 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd blaadjes salie zeer fijn. Meng de salie en koolzaadolie. Snijd vetkant van eendenborst kruislings in zodat een ruitpatroon ontstaat. Bestrijk de vleeskant met de salieolie.
  • 2 Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de eend op de vetkant op middelhoog vuur 5 min. Draai om en bak nog 1 min. Leg de eend in de ovenschaal en bak 5 min. in het midden van de oven.
  • 3 Neem de eend uit de oven en laat afgedekt 5 min. rusten. Verdeel ondertussen de rucola over een platte schaal. Snijd groene knoflookolijven in plakjes en verdeel erover. Snijd eend in dunne plakjes en leg erop. Serveer met de truffelmayonaise.

Eendenborst met truffelmayonaise is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Bruschetta's met carpaccio
30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio bonbons met truffelmayonaise
30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Warme knolselderijsalade en truffelmayonaise
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Hartige croissantkrans
45 min-
Bekijk recept

Velouté van champignons uit de Gascogne streek
35 min
Bekijk recept
Gembereend met shii-take
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van champignons met gerookte eendenborst
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van gerookte eendenborst met roze pompelmoes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept