Parelhoen met venkel en granaatappelsaus

4
25 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 5 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Rasp de oranje schil van de mandarijnen. Pers de vruchten uit. Meng het mandarijnrasp en -sap, het granaatappelsap, de honing, olie en zout in een kom tot marinade.
  • 2 Maal het venkelzaad in de vijzel en wrijf de parelhoenbouten ermee in. Kneus de knoflook en leg in de marinade. Schenk de marinade over de parelhoen. Snijd de onderkant van de venkelknollen. Halveer in de lengte en snijd elke helft in parten. Leg de venkel met de parelhoen in de ovenschaal en schep om. Dek af met vershoudfolie en laat minimaal 4 uur tot maximaal 12 uur in de koelkast marineren.
  • 3 Neem de parelhoen uit de koelkast en laat in 1 uur op kamertemperatuur komen. Verwarm na 45 min. de oven voor op 200 °C. Bak de parelhoen in ca. 50 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Keer halverwege. Neem de ovenschaal uit de oven. Schep de bouten en venkelknol op een schaal. Houd warm onder aluminiumfolie.
  • 4 Schenk het achtergebleven vocht uit de schaal door een zeef in een steelpan. Kook het vocht op middelhoog vuur in 20 min. in tot een dikke saus. Halveer ondertussen de granaatappel. Leg 1 helft met de snijkant naar beneden losjes in je hand. Tik boven een kom met een pollepel op de vrucht, zodat de pitjes in de kom vallen. Doe dit ook met de andere helft. Schenk de saus in een kommetje en laat iets afkoelen. Verdeel de granaatappelpitjes over de parelhoen en saus.

Parelhoen met venkel en granaatappelsaus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Iran:Kip Met Granaatappelsaus
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Iran:Kip Met Granaatappelsaus
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gorgonzola-polenta
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Parelhoen met romige groenten en appel-knolseldercompote
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Parelhoen, schorseneer en salie
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Parelhoen met peren, saus met ganzenlever
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Parelhoen met champignons en garnalen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept