Risotto met rode wijn en slagroom

4
40 min
Voorgerecht
2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de uien in halve ringen, de knoflook fijn en het spek in stukjes. Verhit de helft van de boter in een pan en bak het spek 3 min. Voeg de knoflook, ui, biet en azijn toe en bak 8 min. op middelhoog vuur.
  • 2 Voeg de rijst toe en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Blus af met de wijn en roer tot deze bijna helemaal is opgenomen. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg weer een scheut toe en ga zo door tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min.
  • 3 Rasp de Parmezaanse kaas. Neem de pan van het vuur en roer de rest van de boter en de helft van de kaas erdoor. Doe de deksel op de pan en laat 3 min. staan. Klop ondertussen met een mixer of garde de slagroom lobbig.
  • 4 Schep de risotto nog 1 keer om en verdeel over de borden. Schep een lepel slagroom erop en bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas.

Risotto met rode wijn en slagroom is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Slagroomtaart
50 min Gebak
Bekijk recept
Meloenvla met gember
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladetruffeltaart
45 min
Bekijk recept
Cranachan - Slagroom met havervlokken en frambozen
Nagerecht
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept