Geflambeerde crêpes suzette

4
25 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Zet de afzuigkap uit (!). Boen de helft van de sinaasappelen schoon. Rasp de oranje schil van ½ sinaasappel. Pers de vruchten uit. Houd 1/3 van de Grand Marnier achter. Doe het sap, rasp, de suiker en de rest van de Grand Marnier in een koekenpan en laat op middelhoog vuur in 8-10 min. tot 1/3 inkoken. Zet het vuur uit als de saus begint te karamelliseren. De saus wordt dan donkerder. Klop in delen 2/3 van de boter erdoor.
  • 2 Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp en naar smaak limoensap toe aan de saus.
  • 3 Doe de bloem, 1 tl suiker en een mespunt zout in een kom. Maak in het midden een kuiltje en breek het ei erin. Voeg al roerend met een garde vanuit het midden geleidelijk de melk toe, totdat een glad beslag ontstaat dat iets dikker is dan ongeklopte slagroom.
  • 4 Verhit op middelhoog vuur een klontje boter in een koekenpan met antiaanbaklaag. Schep er een dun laagje beslag in en bak een flensje. Keer na 2 min. en bak nog 1 min. Bak zo 4 grote of 8 kleine flensjes.
  • 5 Vouw de flensjes in vieren en leg op een bord. Leg op elk bord een bol ijs. Verwarm de saus. Voeg de achtergehouden scheut Grand Marnier toe. Steek de saus aan met een lucifer of houd de pan schuin boven het vuur van je fornuis en laat de alcohol vlam vatten. Schenk voorzichtig over de flensjes.

Geflambeerde crêpes suzette is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Crêpes Suzette met peren-cranberrycompote
1 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Crêpes Suzette stap-voor-stap
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Crepe suzette
Bekijk recept
Simba's Crepes Suzette
30-60 min - Nagerecht
Bekijk recept

Geflambeerde aardbeien
Bekijk recept
Geflambeerde sinaasappel
20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Geflambeerde noga met chocolade
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Calvadoskip met appels en oesterzwammen
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept