Huisgemaakte citroensorbet met aardbeien

4
20 min -
Nagerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Breng de suiker met 200 ml water aan de kook, draai het vuur laag en laat het 5 minuten zachtjes doorkoken. Draai het vuur uit en laat het afkoelen. Rasp de schil van 2 citroenen op een fijne rasp en voeg het toe aan de siroop. Pers 175 ml citroensap uit en voeg het samen met 25 ml slagroom toe aan de siroop. Schenk het ijsmengsel in een afsluitbare trommel en zet het in de vriezer. Laat het ijs 2 uur bevriezen en roer, zodra het ijs dik begint te worden, elke 15 minuten met een vork door het mengsel. Doe dit net zo lang totdat de structuur de dikte heeft van crème fraÎche. Verdeel de aardbeien over vier glaasjes of kommetjes, schep er een bol ijs op. Verdeel er eventueel de overgebleven slagroom o

Huisgemaakte citroensorbet met aardbeien is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Aardbeiendrankje
5 min
Bekijk recept
Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Kir royal met aardbeien (alcoholvrij)
10 min Snack
Bekijk recept
Triffles-minuut met aardbeien en kiwi’s
Nagerecht
Bekijk recept

Huisgemaakte yoghurt
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Mince pies
2 uur-
Bekijk recept
Fishsticks met huisgemaakte tartaarsaus
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsgebraad met witte wijn en oesterzwammen
Hoofdgerecht
Bekijk recept