Uiensoep en croûte

4
30 min -
Soep
3 sterren op basis van 5 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verhit de olijfolie in een pan met een dikke bodem. Bak hierin de uien met de tijm, zout en suiker ± 15 min. tot ze goudbruin zijn. Schep goed om. Schenk de fond erbij met 2 dl water en breng de soep aan de kook. Temper het vuur en laat de uiensoep nog 10 min. zachtjes koken. Schenk de soep over in een platte schaal, bijvoorbeeld een ovenschaal, en laat afkoelen. Verdeel de koude soep over ovenvaste soepkommen en strooi de kaas erover. Leg over elke soepkom een plak bladerdeeg en druk het deeg goed vast aan de randen van de soepkom. Meng het losgeklopte ei met de melk en kwast hiermee het deeg in. Zet de soepkommen in een voorverwarmde oven van 180°C en bak het deeg in ± 25 min. goudbruin. De soep warmt tegelijkertij

Uiensoep en croûte is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Topinamboerragout en croûte
45 min-
Bekijk recept
Tomatensoep en croute met een korstje
40 min-
Bekijk recept
Uiensoep en croûte
50 min-
Bekijk recept
Croute Trois Etages
10-20 min -
Bekijk recept

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Hollandse uiensoep met tostirepen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaasbrood met uiensoep
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Uiensoep met tofu
40 min Voorgerecht
Bekijk recept