Stoofpotje met konijn

4
20 min -
-
3 sterren op basis van 6 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bestrooi de konijnenboutjes aan beide kanten met zout en peper. Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees aan, totdat het aan beide kanten kanten goudbruin kleurt. Haal de boutjes uit de pan en leg ze op een bord. Verhit de vloeibare margarine in de pan en fruit de sjalot 5 min. Leg de boutjes tussen de sjalotten, schenk het bier erover en stop de laurierblaadjes en jeneverbessen ertussen. Breng het geheel aan de kook, temper het vuur en stoof de boutjes in ca. 40-50 min. zachtjes gaar. Verdeel de konijnenboutjes over 4 grote borden en schep er de saus over. Lekker met gebakken cantharellen en knolselderijpuree.

Stoofpotje met konijn is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Zoetzure konijn met tagliatelle (coniglio all’agrodolce con tagliatelle)
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Konijnterrine
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofd konijn in zoete witte wijn
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Belgisch konijn met tutti frutti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Stoofpotje met prei, ham en zachtgekookte eieren
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje van gehaktballetjes met gepocheerde eieren
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje van schorseneren en winterpenen
30 min-
Bekijk recept
Lamsstoofpot met kweeperen
1 min Hoofdgerecht
Bekijk recept