Kip met gesmolten Camembert Calvados

4
30 min-
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 225°C. Schep de aardappelen op de bakplaat om met de olie en bestrooi met zout en peper. Bak de aardappelen in ca. 25 min. goudbruin en gaar in het midden van de oven. Snijd de kipfilet met een scherp mes open. Snijd de dikke korst van de achterkant van de kaas af. De onder- en bovenkant kun je laten zitten. Snijd de kaas in de lengte in dunne plakken en verdeel deze over de opengeslagen kip. Vouw de kip dicht. Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de boter in een ruime koekenpan. Bak de kip in de hete vloeibare margarine, leg de appelpartjes eromheen. Draai na 4 min. de kip en appel om en bak de andere kant ook nog 4 min. Snijd de kip in dikke plakken en verdeel samen met de aardappelen over de borden. Lekker met spinazie.

Kip met gesmolten Camembert Calvados is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Normandische hapjes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bladerdeegpasteitjes met camembert en appel
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kip met appelen en calvadossaus
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept