Claressefilet met witte wijnsaus en Hollandse asperges

4
30 min-
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kook de wijn en sjalot in een steelpan tot bijna al het vocht verdampt is (ca. 5 min.) Voeg slagroom toe en breng opnieuw aan de kook. Kook de saus 5 min. Draai het vuur uit en roer er met een garde 50 g vloeibare margarine door. Breng op smaak met zout en peper. Snijd 2 cm van de onderkant van de asperges af. Snijd de asperges in schuine reepjes van een halve cm. Verhit 25 g vloeibare margarine in een koekenpan. Voeg de asperges en suiker toe en bak in ca. 10 min. op hoog vuur goudbruin en krokant. Breng op smaak met zout en peper. Verhit intussen de resterende 25 g vloeibare margarine in een koekenpan. Bestrooi de vis met zout en peper. Bak 3 min. op één kant, draai de vis om met een spatel en bak de andere kant nog 2 min. of tot de vis gaar is. Verdeel de asperges over 4 borden, leg de vis erbij en serveer met de wijns

Claressefilet met witte wijnsaus en Hollandse asperges is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met groene asperges
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Claressefilet met roergebakken paddenstoelen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Visbrochette met tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept