Lasagne Napolitana met saucijs

4
20 min-
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 175 ºC. Verhit 2 el olie in een koekenpan, snijd het velletje van de saucijzen en verkruimel het gehakt boven de pan. Bak het gehakt 3 min. op hoog vuur, laat het op een zeef uitlekken. Snijd de buitenste bladeren van de andijvie fijn. Bewaar het hart van de krop voor de salade. Bekleed de bodem van de ovenschaal met lasagnebladen. Verdeel er de helft van de tomatensaus over. Leg hierop weer een laag lasagnebladen. Verdeel er de helft van het saucijsgehakt, de helft van de fijngesneden andijvie en een derde van de besciamellasaus over en besluit met een laagje lasagnebladen. Herhaal deze handeling. Verdeel de resterende tomatensaus over de lasagnebladen en scheur de mozzarella erboven en leg de tomaat er bovenop. Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en bak de lasagne in 30 min. goudbruin en gaar. Snijd de resterende andijviebladeren in reepjes en schep om met de resterende olie en azijn. Voeg zout en peper naar smaak toe. Garneer met verse basilicum, verdeel de lasagne over 4 borden en serveer met de andijviesa

Lasagne Napolitana met saucijs is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Saucijs met gebakken aardappelen en bloemkool
65 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Turks brood met lamssaucijs en Griekse koolsalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Luxe hotdogs met zuurkool
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pizza met saucijs
7 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Snelle makreellasagne met Hollandse garnalen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige lasagne
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige lasagne met chorizo
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept