Tamme eendenborst met frisse rode biet-carpaccio

4
30 min-
-
3 sterren op basis van 8 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 180°C. Leg de eendenborst met de vetkant op een snijplank. Snijd het overhangende vet eraf. Maak vervolgens met een scherp mes een ruitpatroon in de vetlaag (zorg ervoor dat je het vlees niet raakt). Bestrooi de eendenborst met peper en zout. Laat op matig vuur een koekenpan heet worden en bak hierin de eendenborst op vetlaag (boter of olie is niet nodig!). Draai deze na 2 min. om als de vetlaag bruin en krokant is. Bak de andere kant een halve minuut en leg de eendenborst op de bakplaat. Gaar in 5 min. rosé in de oven en laat het vlees daarna 5 min. buiten de oven rusten onder aluminiumfolie. Rooster de pijnboompitjes in de oven of een koekenpan zonder olie. Snijd de bietjes in flinterdunne plakjes en leg ze als een ‘carpaccio’ op de borden. Klop in een kom de dressing van azijn, mosterd en honing en voeg langzaam de olie toe. Breng met zout en peper op smaak. Lepel de helft van de dressing over de bietjes en maak met de andere helft de veldsla aan in de kom. Verdeel een beetje sla over de borden. Serveer de rest van de sla in een kom. Snijd de eendenborst in dunne plakjes en verdeel deze over de salade. Bestrooi met geroosterde pijnboompi

Tamme eendenborst met frisse rode biet-carpaccio is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Carpaccio van champignons met gerookte eendenborst
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van appel met maatjes
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van gerookte eendenborst met roze pompelmoes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bruschetta's met carpaccio
30 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Gestoofd konijn in zoete witte wijn
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tamme eendenborst met oestersaus
45 min-
Bekijk recept
Salade van gebraden tamme eend met gekaramelliseerde peer
1 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Vijfkruiden-eend met krokante salsa en gewokte groene groente
30 min-
Bekijk recept