Gevuld gehaktbrood met wortelen en paddestoelen

4
30 min-
-
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 180 ºC. Bereid het brooddeeg volgens de gebruiksaanwijzing en laat het 15 min. rijzen. Kneed het deeg even door en rol het uit op een met bloem bestoven aanrecht. Maak een deeglap die groot genoeg is om de cakevorm van binnen en van boven te bedekken. Vet de cakevorm in met de helft van de olie en leg het deeg er zo in dat aan beide lange kanten van de vorm gelijke delen deeg overhangen waarmee de vorm kan worden afgesloten.. Breng een ruime pan met water en een tl zout aan de kook. Snijd de wortels in lange repen van 1 x 1 cm dik. Voeg de wortelrepen toe aan het water en kook ze 3 min. Giet ze af met een zeef. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de paddenstoelen met de ui en knoflook 5 min. op matig vuur tot ze mooi gekleurd zijn. Roer regelmatig en bestrooi met peper en zout. Verkruimel de beschuiten tussen je handen boven een kom. Doe het gehakt erbij en meng het samen met de mosterd, ketchup en kruiden. Kneed er vervolgens de gebakken paddenstoelen doorheen. Vul de vorm met een laagje gehaktmengsel en leg hierop de helft van de wortelrepen. Leg er weer een laag gehakt op en dan de rest van de wortel. Sluit af met gehakt en druk alles goed aan. Sluit de vorm af met het deeg en druk de uiteinden tussen duimen en wijsvingers goed tegen elkaar aan in het midden. Bestrijk het deeg met het losgeklopte ei en bak het gehaktbrood in 40 min. gaar in de oven. Laat het brood 5 min. afkoelen en leg de vorm op de zijkant. Trek het brood er voorzichtig uit, zet het rechtop en snijd het in pla

Gevuld gehaktbrood met wortelen en paddestoelen is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Knolselderijsoep met paddestoelen
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kaasfondue met paddestoelen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tofu met paddestoelen
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met paddenstoelen en rucolaolie
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Varkenshaas gevuld met geitenkaas
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paprika's gevuld met tuinerwten en gehakt
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Minipaprika's gevuld met couscous
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Portobello gevuld met blauwaderkaas
10 min Voorgerecht
Bekijk recept