Spruitjesburgers

4
30 min-
-
3 sterren op basis van 9 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kneed het gehakt met 1 ei, de helft van het paneermeel, zout en peper door elkaar. Maak met je handen 8 kleine gehaktballetjes. Verhit de helft van de vloeibare margarine in een braadpan, braad de balletjes rondom aan. Leg een deksel op de pan en bak ze in 15 min. goudbruin en gaar. Snijd de aardappels net zo groot als de spruiten, doe ze samen in een ruime pan en voeg zo veel water toe dat alles net onderstaat. Voeg een snuf zout toe en breng het gerecht aan de kook. Draai het vuur laag. Giet na 15 min. het kookvocht af. Zet de pan terug op laag vuur en stamp de spruiten en aadappelen fijn tot een puree. Breng op smaak met zout en peper en voeg kerrie en 2 el bloem toe. Vorm er met natte handen 8 dikke koekjes van. Verdeel in 3 diepe borden achtereenvolgens: de resterende bloem, 2 losgeklopte eieren en het resterende paneermeel. Wentel de koekjes er in deze volgorde door. Verhit de andere helft van de vloeibare margarine in een koekenpan en bak de koekjes goudbruin en krokant in 8 min. Verdeel de spruitenkoekjes over 4 borden, steek de gehaktballetjes met een prikker

Spruitjesburgers is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker