Amandelpaasstol

8
30 min -
Lunchgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Wel de rozijnen 15 min. in warm water. Maak de melk in een steelpan lauwwarm.Zeef350 g bloem boven een kom en voeg de gist, suiker en 1 theelepel zout toe. Rasp er 1 eetlepel van de sinaasappelschil boven. Breek in het midden van de bloem 1 ei, voeg de melk en 2/3 van de boter toe. Roer alles met een houten lepel tot een plakkerig deeg. Bestuif het werkblad met een handje bloem en kneed hierop het deeg ca. 10 min. goed door elkaar tot het deeg soepel is en niet meer aan je handen plakt. Doe het deeg terug in de kom, dek het af met een warme vochtige theedoek. Zet de kom op een warme plaats en laat het deeg 45 min. rijzen. Meng de amandelspijs met het resterende ei in een kom met een vork door elkaar. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Schep de amandelen, rozijnen en sukade door elkaar. Bestuif het werkblad vervolgens met bloem en kneed het rozijnenmengsel door het deeg. Rol het deeguit tot een rechthoekige lap van ca. 20 x 30 cm. Vorm de amandelspijs tot een rol en plaats deze, in de lengte, in het midden van het deeg. Vouw het deeg eroverheen. Leg de paasstol op de bakplaat, dek deze opnieuw af met een warme, vochtige theedoek en laat de paasstol nogmaals 45 min. rijzen. Verwarm de oven voor tot 200°C (boven- en onderwarmte). Bestrijk de bovenkant met de resterende boter die je opnieuw laat smelten. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak het brood in ca. 30 min. goudbruin en gaar.Zet de oven uit en laat nog 5 min. staan. Haal het brood uit de oven en laat op een rooster afkoelen, bestuif met een dikke laag poedersuiker. &

Amandelpaasstol is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker