Aardbeien charlotte

4
60 min-
-
3 sterren op basis van 6 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Week de gelatineblaadjes in een kom met koud water. Doe de ontdooide aardbeien met de vanillesuiker in een kom en pureer ze met de staafmixer tot een gladde puree. Breng 125 ml water met het suiker en het citroensap aan de kook. Draai het vuur uit en roer het mengsel door zodat de suiker oplost. Knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze met een garde door het citroenwater. Zet de kom in een bak met ijskoud water en giet het aardbeienmengsel hierin. Roer regelmatig door, tot het mengsel dik is. Klop de slagroom stijf met de mixer. Spatel de slagroom in drie delen door de aardbeienpuree. Schep het in de vorm en laat het minstens 6 uur in de koelkast opstijven. Zet de vorm in een bak met heet water, snijd met een dun mes langs de kant en draai de bavarois om op een bord. Zet de lange vingers ertegenaan met de gesuikerde kant naar buiten. Knoop er een lint omheen om de lange vingers bij elkaar te houden. Garneer met aardbeien en eventueel met munt of basilicum. Serveer met extra aardb

Aardbeien charlotte is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Charlotte met kastanjes
Nagerecht
Bekijk recept
Frambozencharlotte
50 min Nagerecht
Bekijk recept
Aardbeien-mascarponecharlotte met witte chocolade
150 min- Nagerecht
Bekijk recept
Gratin dauphinois
Bijgerecht
Bekijk recept

Aardbeiendrankje
5 min
Bekijk recept
Huisgemaakte citroensorbet met aardbeien
20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Kir royal met aardbeien (alcoholvrij)
10 min Snack
Bekijk recept