Witte chocolademousse met passiefruit

8
30 min -
Nagerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Breng 1 dl van de slagroom in een steelpannetje aan de kook. Haal de pan van het vuur en smelt er alroerend de witte chocolade in. Doe het mengsel over in een kom en laat 10 min. afkoelen. Roer af en toe. Mix de eiwitten schuimig in een vetvrije kom, voeg 50 g van de suiker in delen toe en mix de massa vervolgens stijf. Kwast de blaadjes munt in met een klein beetje van het geslagen eiwit (er hoeft maar een klein beetje eiwit op de blaadjes te zitten). Haal de blaadjes daarna door de rest van de suiker zodat ze een mooi suikerlaagje krijgen. Leg ze op bakpapieren laat ze een uurtje drogen. Klop de rest van de slagroom lobbig en spatel deze meteen met het chocolademengsel en de eiwitten tot een luchtige mousse. Verdeel de mousse over de 8 glaasjes en zet ze 2 uur in de koelkast om op te stijven. Snijd het passiefruit doormidden en lepel de zaadjes eruit. Serveer de glaasjes mousse met een lepeltje van het passiefruit en blaadjes gesuikerde

Witte chocolademousse met passiefruit is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Espresso-amandeltaart met passiefruit
20 min -
Bekijk recept
Vanillemascarpone met passievrucht
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Passiefruit saus voor vleesgerechten
0 min
Bekijk recept
Passiefruit cocktail
0 min
Bekijk recept

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoutarme, gegrilde tijgergarnalen, salade met witte bonen
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Brownies met pure en witte chocolade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Witte chocoladetaartjes met frambozen
30wachten min Nagerecht
Bekijk recept