Scones met cream & jam

8
20 min -
Lunchgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Zeef het zelfrijzend bakmeel met het bakpoeder en de suiker boven een kom en meng er de boter doorheen. Wrijf het mengsel goed tussen de vingers zodat de boter verkruimelt. Je kunt ook de bloem, het bakpoeder en de boter vermalen in de keukenmachine. Voeg de zure room toe en kneed alles snel tot een soepel deeg. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht tot een lap van 2 cm dik. Steek uit het deeg rondjes van 5 cm . Kneed de restjes deeg weer tot een bal en rol deze uit om meerder rondjes uit te steken, tot het deeg op is. Plaats alle rondjes naast elkaar op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bestrijk ze met het losgeklopte ei en bestrooi ze met kristalsuiker. Bak de scones in 20 min. lichtbruin en gaar in de oven. Klop de slagroom lobbig en serveer deze samen met de jam bij de sc

Scones met cream & jam is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Chocoladetoetje
100 min- Nagerecht
Bekijk recept
Ananasjam met limoen en vanille
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Frisse rabarber ijscake met maanzaadjes
400 min- Nagerecht
Bekijk recept

Scones met citroenroomkaas & smoothie
15 min
Bekijk recept
Scones met mascarpone en frambozen-sinaasappeljam
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Scones met olijven en kruidenroom
25 min Lunchgerecht
Bekijk recept