1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de gnocchi 2 min. in water met zout. Laat uitlekken in een vergiet. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak het spek in 6 min. goudbruin. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
2 Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Fruit de sjalot en knoflook 2 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de paddenstoelen en champignons toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de bloem toe en bak 2 min. mee.
3 Laat ondertussen de artisjokharten uitlekken en halveer ze. Voeg de artisjokken en room toe aan de pan. Warm 2 min. mee. Snijd de basilicumblaadjes fijn.
4 Neem de pan van het vuur en schep de gnocchi, het spek en basilicum erdoor. Vet de ovenschaal in en verdeel het mengsel over de ovenschaal. Bak in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin.
Oven-gnocchi met paddenstoelen is een recept van Albert Heijn