Banketstaaf

4
10 min
Gebak
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Rasp de gele schil van de citroen. Splits de eieren. Verkruimel de amandelspijs en meng met de kruidnagel, kardemom, 1 eidooier en het citroenrasp.
  • 2 Vorm een rol van 36 cm lang, die precies in het bladerdeeg (40 x 12 cm) past. Bestrijk het bladerdeeg met water. Leg de rol spijs in het midden. Vouw het deeg om de spijs en laat een beetje overlappen. Duw de naad dicht. Vouw de zijkanten naar binnen en duw dicht.
  • 3 Leg de banketstaaf met de naad naar onderen op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de amandelen in het deeg. Klop de andere eidooier los met een vork. Bestrijk het deeg ermee. Bak in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.

Banketstaaf is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Hartige banketstaaf stap-voor-stap
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Krokant gebakken banketstaaf met ijs
10 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sinterklaasrecept Banketstaaf
20-30 min -
Bekijk recept
Sinterklaasrecept Hartige Banketstaaf.
30-60 min -
Bekijk recept

Hartige banketstaaf stap-voor-stap
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Krokant gebakken banketstaaf met ijs
10 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sinterklaasrecept Banketstaaf
20-30 min -
Bekijk recept
Sinterklaasrecept Hartige Banketstaaf.
30-60 min -
Bekijk recept