Gebraden runderborststuk

6
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 6 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verhit de oven tot 170 °C/gasovenstand
  • 3 Zet een grote braadpan (met een diameter van 30 cm) op hoog vuur. Bestrooi het borststuk royaal met peper en zout en braad het vlees met een scheut olijfolie rondom bruin, terwijl je de uien in ringen snijdt. Draai het vuur uit, strooi de uien in een gelijkmatige laag in de pan en leg er het vlees op.
  • 2 Smeer de mosterd op de vette zijde van het vlees en strooi er het grootste deel van de rozemarijnblaadjes over. Bescherm het vlees met een vochtig stuk bakpapier, dek de pan zorgvuldig af met een dubbel stuk aluminiumfolie en zet hem 4 uur in de oven om het vlees te snijden, of 5 uur om het te plukken. Controleer halverwege of de boel niet uitdroogt en doe er eventueel een scheut water bij. Maak de pan daarna weer goed dicht.
  • 3 Schil intussen de aardappelen, snijd de grote doormidden en kook ze 12 min. in een pan gezouten kokend water. Giet ze af, schud ze door elkaar, doe ze met een scheut olijfolie, een snuf peper en zout en de rest van de rozemarijn in een braadslee en hussel ze door elkaar. Zet de aardappelen de laatste 1½ uur onder het vlees in de oven.
  • 4 Schil de wortelen en koolraap en snijd ze in grove stukjes. Kook ze 20 min., of tot ze zacht zijn, in een pan gezouten kokend water en laat ze uitlekken. Doe ze terug in de pan, stamp er de boter door, voeg naar smaak peper en zout toe en houd de puree warm.
  • 5 Haal het vlees uit de pan, leg het op een snijplank en zet de oven op de hoogste stand (250 °C/gasovenstand 8). Zet de pan op matig vuur en roer er 2 el bloem door. Roer er de jam, azijn, 400 ml kokend water en het vleessap van de plank door, en laat de saus pruttelen tot je tevreden bent met de consistentie.
  • 6 Zet intussen een plat muffinbakblik met een scheutje zonnebloemolie in elk bakje in de oven om heet worden. Doe de bloem met een snufje zout in een kan en klop er eerst de eieren en vervolgens de melk door tot je een glad beslag hebt.
  • 7 Haal het muffinblik uit de oven, vul de bakjes voor driekwart met beslag, zet hem terug en bak de broodjes tot ze goudbruin en opgeblazen zijn. Snijd of pluk de helft van het borststuk en bewaar de rest voor later. Zet alles op tafel met een schaaltje seizoengroenten, doperwten en de gebruikelijke garnituur.

Gebraden runderborststuk is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Tajine met gekruid rundvlees
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tajine met gekruid rundvlees
Bekijk recept
Zelf Pekelvlees Maken
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Broodje Caesarkip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortillasandwich met kip en avocado
20 min
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Vleesschotel met mosterdroom en bessensaus
15 min Bijgerecht
Bekijk recept