Haring op 3 manieren

6 
20 min -
Voorgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Fileer de haringen, verwijder kop en graten Snijd 6 mooie kleine stukjes uit het midden van de haring en zet koud weg. Neem van de rest de helft en hak er een tartaar van. Zorg dat de tartaar niet te fijn wordt. Snijd twee sjalotjes en een beetje bieslook zeer fijn en meng die door de haring tartaar met enkele druppels olijfolie. Houd 1 sjalotje over en snijd daar ringetjes van. Het laatste gedeelte van de haring met een eetlepel creme fraiche in de keukenmachine tot een mooie mousse draaien. Op smaak brengen met peper uit de molen en koel wegzetten. Zet langwerpige borden klaar. Leg links het haring stukje neer en garneer met een paar ringetjes van de sjalot. In de midden een bolletje van haring tartaar en rechts een glaasje met de haringmouse met de foreleitjes. Stokbrood snijden en in mandjes doen.

Haring op 3 manieren is een recept van Leuke Recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Fruitige stoofpeertjes op 2 manieren
30 min -
Bekijk recept
Toast met makreel en gepocheerd ei
Bekijk recept
Asperges in flensjes & parmaham
Bekijk recept
In de oven gebakken aardappels recept
Bekijk recept

Frisse haring-bietensalade met appel
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappelsalade met haring
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Scandinavische vissalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bietensalade met haring
15 min Bijgerecht
Bekijk recept