Courgettesoep

Courgettesoep

  • Momenteel 3 van 5 Sterren.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

3 sterren op basis van (4 stemmen)

courgettesoep
Print

Ingredienten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Klop het ei los in een kommetje. Snijd beide plakken bladerdeeg in 4 repen en bestrijk met het ei. Strooi er wat kaas en italiaanse kruiden over en zet ongeveer 10 min in de oven. Verhit ondertussen de olijfolie in een soeppan en bak de uien glazig. Snijd de knoflook klein en fruit nog 2 min op laag vuur mee. Voeg ook de blokjes courgette toe en bak nog een paar min mee. Voeg 1 liter water toe en breng aan de kook. Scheur de blaadjes munt van de takken en hak fijn en voeg toe aan de pan met courgette. Zet het uur uit en pureer alles met de staafmixer en roer de slagroom er door. Breng op smaak met peper en zout en verwarm nog 1 minuutje door. Serveer de courgettesoep met de kaasstengels.