Spinaziesoep

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Ontdooi de spinazie in een vergiet of zeef en druk het overtollige vocht er uit. Snijd de sjalotjes fijn en bak ze in een pan met boter glazig. Schil de aardappel en snijd in blokjes. Voeg deze samen met het water en de spinazie toe aan de ui. Breng aan de kook en verkruimel de bouillonblokjes boven de ketel. Zet het vuur laag en laat alles 5 min zachtjes doorkoken. Pureer de soep met een staafmixer tot en gladde groene massa. Rooster de pijnboompitjes in een pan zonder olie of boter goudbruin. Serveer de soep in de borden en schep of roer een eetlepel mascarpone in ieder bord en garneer met de pijnboompitten.

Spinaziesoep is een recept van Leuke Recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Spinaziesoep met tortelloni
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse spinaziesoep met kokosmelk
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Yoghurt-spinaziesoep
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linzen-spinaziesoep met Groninger metworst
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Spinaziesoep met tortelloni
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse spinaziesoep met kokosmelk
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Yoghurt-spinaziesoep
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linzen-spinaziesoep met Groninger metworst
15 min Voorgerecht
Bekijk recept