Soufflé met kaas

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwarm de boter in een ketel. Als de boter gesmolten is voeg je de bloem er bij. Schenk de melk erbij en roer glad met een garde. Laat de saus ongeveer 5 minuutjes zachtjes koken. Splits ondertussen de eieren en voeg de eidooiers toe aan de saus en roer goed door. Roer dan de geraspte kaas er door en haal de pan van het vuur en breng op smaak met peper en zout. Mix de eiwitten stijf met een schone mixer in een schone kom. Spatel het eiwit door het kaasmengsel totdat er een egaal en luchtig mengsel ontstaat. Vet de soufflévormpjes in met boter en schenk het mengsel er in totdat ze tot ongeveer ¾ gevuld zijn. Bak ze 30 min in het midden van de oven totdat ze goudbruin zijn en mooi gerezen.

Soufflé met kaas is een recept van Leuke Recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept

Souffle met kip en truffelbrie
60 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soufflé-omelet met appelen en peren
Nagerecht
Bekijk recept
soufflé met Gruyère
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Hartige soufflé
45 min-
Bekijk recept