Risottoballetjes met spinazie

110 min
-
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Laat de spinazie ontdooien en uitlekken. Snipper het sjalotje fijn en bak deze glazig in een pan met 1 eetl olijfolie. Voeg de spinazie toe en laat het overtollige vocht verdampen. Roer de risottorijst er door en voeg de bouillon toe en laat 20 minuutje zachtjes koken. Roer dan de kaas en er door en breng op smaak met peper en zout. Laat de risotto ongeveer een uur afkoelen. Klop de eieren los in een bord. Strooi het paneermeel op een ander bord. Draai van de spinazie-risotto kleine balletjes zo groot als een walnoot. Haal ze door het ei en rol ze daarna door het paneermeel. Voor een extra knapperig laagje rol je de balletjes nog een keer door het ei en paneermeel. Verhit de olie op ongeveer 180 graden en bak de balletjes in ca 4 minuutjes mooi bruin.

Risottoballetjes met spinazie is een recept van Leuke Recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie met pesto-kip
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)
1 uur-
Bekijk recept
Linzensalade met feta, kerstomaten en jonge spinazie
Lunchgerecht
Bekijk recept
Spinazie met spek & aardappel uit de oven
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Witlofschuitjes met knapperige rijst-amandelballetjes
45 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Risottoballetjes met tonijn
40 min Snack
Bekijk recept
Arancini (risottoballetjes) gevuld met worst & zeekraal-tomatenrisotto
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risottoballetjes met mozzarella
50 min Snack
Bekijk recept