Risotto met gorgonzola

4
60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Laat als voorbereiding de gehakte spinazie uitlekken zodat het meeste vocht er uit is. Snipper de knoflook en de ui. Fruit deze in de olijfolie. Zet het vuur laag en bak de risotto even mee. Zodra de risotto glazig is kan je er, naar eigen voorkeur een scheutje wijn bij doen. Zorg dat je constant de risotto aan het roeren bent. Giet gedurende 20 minuten telkens een klein beetje warme bouillon bij de risotto. Je wacht even tot het opgenomen is en blijft dan bijscheppen en roeren tot de risotto gaar is. Zodra de risotto bijna klaar is doe je de spinazie door het gerecht. Als dit goed vermengd en warm is snijd je kleine stukjes van de gorgonzola en roer je door de risotto. Proef af en toe want niet iedereen houdt van de sterke smaak, dus doe voorzichtig met de hoeveelheid gorgonzola. Als alles vermengd is het gerecht klaar om te serveren. Smakelijk!

Risotto met gorgonzola is een recept van Leuke Recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Hamburger met avocadosalsa en gorgonzola
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Groentepizza met gorgonzola
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijstsalade met geroosterde groenten
30 min - Bijgerecht
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept