Geflambeerde sinaasappel

4
20 min -
Nagerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Rasp een helft van 1 sinaasappel met een rasp (niet het witte gedeelte). Schil beide sinaasappels en snijd ze in 4 dikke plakken. Smelt de boter in een koekenpan en voeg de sinaasappelrasp, basterdsuiker en een snufje kaneel toe en roer goed door. Leg dan de sinaasappelplakken in de pan en bak ze zachtjes aan beide kanten 2 minuten. Zet het vuur uit en giet de grand marnier er bij en steek aan. Let op dat de afzuigkap niet aan staat en dat je niet verbrand. Het vuur dooft vanzelf. Leg op ieder bord 2 plakken sinaasappel en een bolletje ijs en bestrooi met het amandelschaafsel.

Geflambeerde sinaasappel is een recept van Leuke Recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met chorizo en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Banaan met rum en sinaasappel
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Vispakketjes met sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Geflambeerde aardbeien
Bekijk recept
Geflambeerde noga met chocolade
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Calvadoskip met appels en oesterzwammen
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geflambeerde ananas
15 min Nagerecht
Bekijk recept