Indiase bloemkool

4
25 min -
Bijgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kook de bloemkool in een ruime hoeveelheid in ca 10 minuten beetgaar. Schil de gember en snijd hem in kleine stukjes. Verhit de olie in een grote pan en bak de gember aan. Giet de bloemkool af en voeg de roosjes toe aan de gember. Roer de kokosmelk er voorzichtig door en breng op smaak en kleur met de kurkuma, geraspte kokos en een snufje zout en peper. Hak de koriander fijn en meng met de bloemkool, laat nog 2 minuten zachtjes op het vuur staan en garneer eventueel nog met wat verse koriander. Tip: Nog indiase bloemkool over? Maak er de volgende dag heerlijke Indiase soep van. Je hoeft alleen maar de bouilon en de helft van de kokosmelk toe te voegen en te pureren.

Indiase bloemkool is een recept van Leuke Recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolfrittata met paprika en hazelnoten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemkool met Vacherin Mont d´or
5 min Bijgerecht
Bekijk recept

Kip in yoghurt met mangochutney
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tandoorikip en groenten met pappadums
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kerriesoep met wortel en koriander
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tartaar van mango en pompoen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept