Indonesische kippenpastei

Indonesische kippenpastei

  • Momenteel 3 van 5 Sterren.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

3 sterren op basis van (4 stemmen)

indonesische kippenpastei
  • Personen: 4
  • Bereidingstijd:   80 min
  • Menugang: Hoofdgerecht
  • Bron: Leuke Recepten
Print

Ingredienten

Bereiding

Schil en kook de aardappelen in 15 min gaar en giet af. Pureer de aardappelen met 1 eetl roomboter, scheutje melk en 1 ei. Breng de puree op smaak met peper en zout. Kook ondertussen 4 eieren in ca 10 min hard. Pel ze en snijd ze over de lengte doormidden. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit 1 eetl boter in een pan en leg de kip in de pan. Schroei aan alle kanten dicht en laat dan 10 minuten op klein vuur verder garen. Haal de kip uit de pan snijd in hele kleine stukjes. Fruit de ui in de jus van kip. Snijd of pers de knoflook heel fijn en voeg toe. Laat de erwtjes en worteltje uitlekken en snijd de worteltjes in kleine plakjes en voeg samen met de stukjes kip toe. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Voeg als laatste 2 eetl ketjap toe en roer goed door. Verdeel het mengsel over de bodem van een ovenschaal. Leg 8 halve eieren er op en verdeel de puree er over. Zet de schaal ca 30 – 40 minuten in de oven totdat er een licht bruin korstje op de puree ontstaat.

Dit vind je misschien ook lekker