Frisse couscous met gehaktspies

45 min -
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Begin eerst met het maken van de gehaktballetjes en meng het gehakt met de knoflook, koriander, zout en peper. Voeg het ei en paneermeel toe en meng goed. Als het gehakt nog vochtig aanvoelt doe je er nog wat paneermeel bij. Draai er 12 balletjes van. Was de sinaasappels en rasp de schil tot je ongeveer 1 theelepel vol hebt. Snijd de sinaasappels doormidden en verwijder van 3 helften de schil en snijd het vruchtvlees in stukken. Pers de overgebleven helft uit en bewaar het sap. Rooster de amandelen bruin in een pan zonder olie of boter. Verhit de kippenbouillon met 1 eetl olijfolie en de honing in een pan. Als het kookt zet je het vuur uit en voeg je de coucous samen met een klontje boter toe. Roer goed door en laat 2 minuten wellen. Roer dan de sinaasappelsap en rasp, munt, rozijnen, sinaasappelpartjes, kaneel en amandelen er door en laat afgedekt staan. Verhit in een andere pan een klontje boter en bak de gehaktballetjes op middelmatig vuur bruin. Laat ze uitlekken op een keukenpapiertje en rijg ze aan houten satéprikkers. Serveer de couscous met de gehaktspiezen.

Frisse couscous met gehaktspies is een recept van Leuke Recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Stamppot tomaat met gehaktspies
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktspies met zelfgemaakte tzatziki
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scandinavische gehaktspies
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Andijviestamppot met feta en Griekse gehaktspies
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Frisse garnalencocktail met avocado
20 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Ovenpasta met frisse ricotta
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Toro (pikante vissoep)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse haring-bietensalade met appel
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept