Worteltaart

30 min + 60 oventijd -
-
2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng het meel, suiker, bakpoeder, kaneel en een snufje zout door elkaar. Voeg de eieren en de gesmolten boter toe en roer met een houten lepel of spatel alles goed door elkaar totdat er een wat kleverig beslag ontstaat. Hak de walnoten fijn en roer deze samen met de peen julienne en de sinaasappelrasp door het beslag. Giet alles in een ingevette cakevorm en bak de worteltaart een uur in de oven. Prik met een saté prikker in de taart om te kijken of hij goed gaar is. Zit er nog beslag aan de prikker als je hem er uit haalt dan zet je de cake nog 10 minuten extra in de oven. Maak ondertussen de topping. Mix de poedersuiker, roomkaas, boter en vanillesuiker met een mixer door elkaar tot een romige massa. Laat de cake afkoelen en besmeer met de topping. Garneer eventueel nog met wat geraspte sinaasappelschil of walnoten.

Worteltaart is een recept van Leuke Recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Kruidige worteltaart met roomkaasglazuur
20 min Gebak
Bekijk recept
Worteltaart
Nagerecht
Bekijk recept
Worteltaartjes
25 min Gebak
Bekijk recept
Worteltaart met chocolade
25 min Gebak
Bekijk recept

Kruidige worteltaart met roomkaasglazuur
20 min Gebak
Bekijk recept
Worteltaart
Nagerecht
Bekijk recept
Worteltaartjes
25 min Gebak
Bekijk recept
Worteltaart met chocolade
25 min Gebak
Bekijk recept