Aardbeiencharlotte

Aardbeiencharlotte

  • Momenteel 3 van 5 Sterren.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

3 sterren op basis van (4 stemmen)

aardbeiencharlotte
  • Personen: 4
  • Bereidingstijd: 210 min
  • Menugang: Nagerecht
  • Bron: Leuke Recepten
Print

Ingredienten

Bereiding

Week de gelatine 5 minuten in koud water. Prak ondertussen de helft van de aardbeien. Breng 2 eetlepels aardbeienpuree in een steelpan tegen de kook aan. Haal de pan van het vuur, knijp de gelatine uit en voeg toe aan de aardbeienpuree en roer totdat de gelatine is opgelost. Klop de slagroon stijf met de suiker. Spatel de yoghurt, gelatinemengsel en de rest van de aardbeienpuree erdoor. Giet het mengsel in een kookpan van ca 14 cm doorsnee. Bedek de bovenzijde met langevingers. Laat de charlotte minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. Snijd met een mes langs de rand zodat de charlotte los komt. Stort de charlotte op een bord. Plak de rest van de lange vingers tegen de rand en strik het lint erom.Verdeel de rest van de aardbeien over de charlotte en versier met poedersuiker en eventueel wat slagroom.