Abrikozen kruimelkoek

Abrikozen kruimelkoek

  • Momenteel 3 van 5 Sterren.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

3 sterren op basis van (4 stemmen)

abrikozen kruimelkoek
Print

Ingredienten

Bereiding

Verwarm de oven op 180 graden. Vet het bakblik of ovenschaal in met wat boter en bestuif met wat bloem. Doe de bloem, amandelen, suiker, zout, vanillesuiker, boter en het ei in een beslagkom en klop het met een mixer met deeghaken tot een kruimelig deeg. Verdeel ¾ van het kruimeldeeg over de bodem van de schaal en druk aan. Druk het deeg langs de randen ook een cm of 2 omhoog. Verdeel de jam over de bodem. Was de abrikozen, verwijder de pitten en snijd in stukken en dep ze goed droog. Leg de abrikozen op de jam en verkruimel het laatste gedeelte deeg er over. Bak de abrikozenkoek 50 minuten in de oven totdat hij mooi goudbruin en krokant is.

Dit vind je misschien ook lekker