Abrikozen kruimelkoek

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven op 180 graden. Vet het bakblik of ovenschaal in met wat boter en bestuif met wat bloem. Doe de bloem, amandelen, suiker, zout, vanillesuiker, boter en het ei in een beslagkom en klop het met een mixer met deeghaken tot een kruimelig deeg. Verdeel ¾ van het kruimeldeeg over de bodem van de schaal en druk aan. Druk het deeg langs de randen ook een cm of 2 omhoog. Verdeel de jam over de bodem. Was de abrikozen, verwijder de pitten en snijd in stukken en dep ze goed droog. Leg de abrikozen op de jam en verkruimel het laatste gedeelte deeg er over. Bak de abrikozenkoek 50 minuten in de oven totdat hij mooi goudbruin en krokant is.

Abrikozen kruimelkoek is een recept van Leuke Recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Abrikozen-kruimelkoek
30-60 min -
Bekijk recept

Abrikozen blechkuche
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Zelfgebakken vlechtbrood
60 min - Lunchgerecht
Bekijk recept
Nigiri sticky rice sushi
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Opgerolde zuidvruchtentaart met kaneelglazuur
25 min Nagerecht
Bekijk recept