Merengue schuimpjes

Merengue schuimpjes

  • Momenteel 3 van 5 Sterren.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

3 sterren op basis van (4 stemmen)

merengue schuimpjes
Print

Ingredienten

Bereiding

Het is heel belangrijk dat er geen eigeel bij het eiwit is gekomen en dat alle materialen goed schoon zijn. Verwarm de oven voor op 90 graden. Snijd de limoen doormidden en wrijf de kom en de gardes van de mixer in met de limoen. Verwijder eventueel met een keukenpapiertje de restjes limoen. Klop met een mixer de eiwitten stijf. Voeg beetje bij beetje de suiker toe en mix goed door tot het schuim wel met ongeveer 5 keer de oorspronkelijke hoeveelheid is toegenomen. Het schuim moet stevig zijn, aan je mixer haken blijft hangen en mooie pieken vormen. Je kunt ook eventueel kleurstof toevoegen om de schuimpjes te voorzien van een mooi kleurtje. Gebruik een spuitzak om mooie toefjes eiwit op het bakpapier te maken. Je kunt ook met een lepel kleine hoopjes op het bakpapier scheppen, zo krijg je wat meer ronde en bolle schuimpjes. Zet de bakplaat een anderhalf uur in de oven. Het laatste half uur zet je de deur van de oven op een kiertje met een ovenwant of iets dergelijk. Hierdoor kan het vocht ontsnappen en worden de schuimpjes beter droog. Ze zijn klaar als je ze makkelijk van het bakpapier kunt afhalen, als ze nog wat plakken dan moeten ze nog even in de oven. Dit is namelijk ook afhankelijk van de grootte. Laat ze afkoelen op de bakplaat en bewaar ze op een koele en droge plek.

Dit vind je misschien ook lekker