Kersen kruimel vlaaitjes

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven op 180 graden. Vet de ovenschaaltjes in met wat boter en bestuif met wat bloem. Doe de bloem, amandelen, suiker, zout, vanillesuiker, boter en het ei in een beslagkom en klop het met een mixer met deeghaken tot een kruimelig deeg. Verdeel ¾ van het kruimeldeeg over de bodem van de ovenschaaltjes en druk aan. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem. Druk het deeg langs de randen ook een cm of 2 omhoog. Laat de kersen uitlekken, meng met de maizena en verdeel ze over de schaaltjes. Verkruimel het laatste gedeelte deeg er over. Bak de kersen kruimel vlaaitjes 40 minuten in de oven totdat ze mooi goudbruin en krokant zijn. Strooi er voor het serveren nog wat poedersuiker over.

Kersen kruimel vlaaitjes is een recept van Leuke Recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Pruimen- en abrikozenvlaaitjes
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Pudding-kruimelvlaaitjes
85 min- Nagerecht
Bekijk recept

Stokbrood met mozzarella, kip & kersen
10 min
Bekijk recept
Clafoutis Limousin (kersengebak)
15 min Gebak
Bekijk recept
Schapenkaas met kersencompote
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Omgekeerde appeltaart
20 min Nagerecht
Bekijk recept