Kip uit de braadpan

4
90 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

bak eerst de spekjes knapperig in de braadpan. Bekruid ondertussen de kip rondom met de paprikapoeder, peper en zout. Haal de spekjes uit de braadpan en bak daarna de kip goudbruin in het vet van de spekjes. Wanneer de kip in zijn geheel een goudbruine kleur heeft, dan mag de Chardonnay naast de kip toegevoegd worden. Doe de deksel op de pan en laat het 30 min. zachtjes sudderen. Draai de kip af en toe om. Terwijl de kip suddert kan de prei, wortels en aardappels gewassen en in grove stukken gesneden worden. Als de tijd voorbij is mag de groente, aardappels en spekjes naast de kip toegevoegd worden. Kruid de kip e.d. wat extra bij en voeg de tijm toe. Doe de deksel weer op de pan en laat het nu 45 min. stoven. Schep een paar keer de groente en aardappels om.

Kip uit de braadpan is een recept van Leuke Recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Zoetkruidig varkensvlees
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kikkererwten-paprikastoofpot
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoete runderstoof met pompoen
105 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept