Lasagne met paddestoelen

Lasagne met paddestoelen

  • Momenteel 3 van 5 Sterren.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

3 sterren op basis van (4 stemmen)

lasagne paddestoelen
  • Personen: 4
  • Bereidingstijd: 30 min + 40 min oventijd
  • Menugang: Hoofdgerecht
  • Bron: Leuke Recepten
Print

Ingredienten

Bereiding

Verwarm de oven op 190 graden. Ontdooi de spinazie in een zeef of vergiet en druk met een lepel al het overtollige vocht er uit. Verhit de olijfolie in een pan en bak de knoflook aan. Maak de paddestoelen/champignons schoon, snijd in plakjes en voeg toe aan de pan. Bak ze ongeveer 8 minuten totdat het meeste vocht verdwenen is. Bestrooi met peper en zout. Om de bechamelsaus te maken smelt je de boter in een pan en roer je de bloem er door met een garde zodat er een roux ontstaat. Giet dan beetje bij beetje de melk er bij en laat de saus nog 3 minuutjes goed indikken. Roer de mascarpone er door heen en voeg de bieslook toe. Breng de saus op smaak met genoeg peper en zout. Vet de ovenschaal in met boter en leg 3 lasagnevellen op de bodem. Schenk ΒΌ van de bechamel saus er over strijk met een mes uit. Verdeel dan wat paddestoelen en champignons, spinazie, pijnboompitten en parmaham er over. Dek af met lasagnebladen en herhaal dit. De laatste laag bestaat uit bechamelsaus bestrooid met wat spinazie, pijnboompitten en champignons/paddestoelen. Als laatste strooi je er nog royaal wat geraspte kaas over heen. Zet de lasagne ongeveer 40 minuten in de oven. Pas wel op dat hij niet te donker wordt van boven. Voor een vegetarische variant kun je makkelijk de ham weg laten.

Dit vind je misschien ook lekker